Όταν τον γνώρισα

Η γνωριμία μας ξεκίνησε σε ένα γάμο φίλων μας, με «προμελετημένο» στήσιμο τραπεζιών, καθώς ο Σπύρος με είχε δει σε έναν αγώνα μπάσκετ! Εκείνος ήταν συμπαίκτης με το γαμπρό κι εγώ φίλη της νύφης! Νομίζω ότι δεν μου άφησαν περιθώρια να μη γνωρίσω τον μέλλοντα άντρα μου εκείνο το βράδυ!

Η πρόταση γάμου

Η πρόταση του γάμου ήταν εντελώς αναπάντεχη. Με το Σπύρο συζούσαμε ήδη από το πρώτο χρόνο της γνωριμίας μας και είχαμε αποφασίσει ότι θα συνεχίσουμε μαζί. Είχαμε κλείσει ήδη την ημερομηνία του γάμου, όποτε πίστευα ότι το κομμάτι της πρότασης το είχαμε παρακάμψει! Ώσπου ένα πρωί μου έκανε έκπληξη παραγγέλνοντας brunch από το Sweet Co by Didi για το σπίτι. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως βρισκόταν μέσα στο κουτί, το οποίο έκρυβε ένα μονόπετρο και στο Σπύρο να μου ζητάει να γίνω γυναίκα του! Ο γάμος μας έγινε το καλοκαίρι, στις 4 Ιουλίου στην Αγία Καλλιόπη, στην περιοχή Κανάλα της Κύθνου!

 

Η καλύτερη απόφαση που πήρα σε σχέση με το γάμο μου.. και η χειρότερη!

Η καλύτερη μακράν ήταν να γίνει ο γάμος στο νησί της Κύθνου, που είναι και ο τόπος καταγωγής του γαμπρού. Επίσης, το να είναι ο χώρος της δεξίωσης ακριβώς δίπλα στην εκκλησία. Χειρότερη δεν υπάρχει, αλλά αν θα έκανα κάτι διαφορετικά θα ήταν να έχω έναν άνθρωπο που να αναλάβει το συντονισμό την ημέρα του γάμου.

Η μαγεία στις λεπτομέρειες

Το στυλ του γάμου μου θα το χαρακτήριζα ρουστίκ. Βασικά στοιχεία της διακόσμησης ήταν το καραβόσκοινο και η λινάτσα, που ταίριαζαν ιδανικά σε ένα γάμο σε νησί και όλα τα λουλούδια ήταν λευκά. Η ανθοδέσμη μου αποτελούταν από φρέζιες και αμάραντο κυρίως, ενώ ο στολισμός έγινε με γυψοφύλλη (baby’s-breath).

Καθώς τα τραπέζια του γάμου ήταν μακρόστενα, μου άρεσαν πολύ τα διάφανα βάζα κατά μήκος τους, τα οποία ήταν ντυμένα με λινάτσα και περιείχαν κεριά και baby’s breath! Παρόμοια βάζα γεμάτα κεριά, διάσπαρτα στο χώρο της δεξίωσης ήταν κρέμασμενα στα δέντρα δίνοντας ένα πολύ ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα. Ακόμα, κρεμαστές καλαθούνες γεμάτες από το ίδιο λουλούδι, διακοσμούσαν το χώρο του μυστηρίου.

Αν διάλεγα την αγαπημένη μου στιγμή…

Είναι πολλές.. Ξεχωρίζω όμως τα δυο λεπτά που μείναμε οι δυο μας, πριν πάμε στο χώρο της δεξίωσης, κοιτάχτηκαμε και είπαμε: παντρευτήκαμε!! Κατά τα άλλα, θα μπορούσα να το κάνω κάθε χρόνο! Περάσαμε καταπληκτικά!

Αν έδινα μια συμβουλή σε μια μέλλουσα νύφη…

Να μην αγχώνεται, γιατί η μέρα του γάμου ουσιαστικά είναι μια γιορτή και οτιδήποτε και να πάει στραβά, η ουσία είναι το ότι παντρεύεται τον άνθρωπο της. Όσον αφορά στη διοργάνωση το βασικό νομίζω είναι να έχει καταλήξει στο concept και να μένει σταθερή σε αυτό. Να μην αποπροσανατολίζεται!

 

Το δικό μου νυφικό

Το νυφικό μου νομίζω ειλικρινά ότι με βρήκε και δεν το βρήκα! Αρχικά είχα στο μυαλό μου ένα διαφορετικό στυλ νυφικού το οποίο το είχα βρει κιόλας, αλλά από τη στιγμή που το δοκίμασα, δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου. Ήταν όλο κοπανέλι, με διαφάνειες κατά μήκος των ποδιών και χειροποίητα μοτίφ. Ένα πολύ διαφορετικό νυφικο και ταυτόχρονα απλό αλλά εντυπωσιακό! Ο συνδυασμός των διαφορετικών υλικών, παραδοσιακών αλλά με διαφάνειες, θεωρώ ότι ανέδειξε τα καλά μου σημεία, κάτι που κάθε νύφη επιθυμεί. Επίσης ήταν εξαιρετικά άνετο παρά την ουρά, η οποία δεν με δυσκόλεψε καθόλου ούτε χρειάστηκε να τη μαζέψω. Το καλύτερο είναι πως ήταν τόσο ελαφρύ που δεν ζεστάθηκα στιγμή, ενώ ήταν Ιούλιος. Νομίζω πως ο VG Ζολώτας, ο οποίος σχεδίασε το νυφικό μου, κατάφερε χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά, να δημιουργήσει ένα νυφικό που με αντιπροσώπευε και μου ταίριαζε 100%! Δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερη επιλογή!


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παρακάτω συντελεστές και φίλους, που με τον επαγγελματισμό τους ολοκλήρωσαν όσα φαντάστηκα και ονειρεύτηκα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ: Arte Cinematica | VIDEOGRAPHER: Arte Cinematica |
ΟΙΚΟΣ ΝΥΦΙΚΟΥ: Atelier Zolotas – Custom made dress |
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΥΦΗΣ: Kokos Shoes | ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΑΜΠΡΟΥ: Perla Pura |
MAKEUP ARTIST: Rena Konstantinidi | ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ: Αγία Καλλιόπη, Κανάλα Κύθνου |
WEDDING PLANNER: ΧρυσΕρι  |
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΑΜΟΥ: Beaucοup handcrafts | ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ: Beaucοup handcrafts | ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΑΜΟΥ: “Πλατεία” (ειδικά διαμορφωμένη για τις ανάγκες του γάμου) |
DJ ΓΑΜΟΥ: Giannis Kartelias, Sonic