Αν έπρεπε να περιγράψω τα γυρίσματα της καμπάνιας του Atelier Zolotas (και βασικά αυτό ακριβώς θα συμβεί) χρησιμοποιώντας μόνο 10 λέξεις, θα έλεγα το εξής: «Χορεύουμε, περνάμε καταπληκτικά και στο τέλος της ημέρας το έχουμε».


Πολύ συχνά γράφω για πράγματα που δεν έχω ζήσει, αντλώντας τις εντυπώσεις μου από φωτογραφίες ή βίντεο και ακούγοντας ιστορίες. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήμουν κι εγώ στο πλοίο που πήγαινε στην Πάρο και μπορώ από προσωπική εμπειρία να καταθέσω το εξής: Αυτά τα γυρίσματα αποτελούν μια εμπειρία! Πρώτα απ’όλα, κατά τη διάρκειά τους υπάρχει πάντα μουσική, συνήθως από ζωντανή ορχήστρα και δεν είναι ποτέ στιλιζαρισμένα ή στατικά.

Όλα είναι σε κίνηση, σαν να παρακολουθείς μια ταινία. Και υπάρχει πολύς χορός! Καμιά φορά ξεχνάς ότι αυτό που βλέπεις είναι μοντέλα και ηθοποιοί. Σε κερδίζει!

Ρώτησα τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σχεδιαστή, VG Ζολώτα πώς καταφέρνει να το σκηνοθετήσει συντονίζοντας τόσους ανθρώπους ταυτόχρονα και παρόλα αυτά το αποτέλεσμα να δείχνει τόσο φυσικό στην οθόνη. Μου είπε «Δεν το ελέγχω! Οι φωτογραφίσεις στηρίζονται σε μια ιδέα κατά την οποία πρέπει να μοιάζουν με πραγματικό ελληνικό γάμο. Για να πετύχεις την εντύπωση ενός πραγματικού γάμου, πρέπει να ενσωματώσεις κάθε μικρό έθιμο και κάθε διαδικασία της τελετής. Και υπάρχει πολύς κόσμος στους γάμους, οπότε οι φωτογραφήσεις μας περιλαμβάνουν συχνά ένα μικρό πλήθος! Και δεν μπορείς να το δρομολογείς με ακρίβεια αυτό, είναι περισσότερο παρόρμηση! Είναι καλύτερο να αφήνεις τον κόσμο να εκφράζεται ελεύθερα και να είναι κεφάτος, γιατί αυτό θα μεταφερθεί και στην εικόνα. Σε τελική ανάλυση, αυτό ακριβώς είναι η πεμπτουσία του γάμου… χαρά και αγάπη. Και αυτά δεν μπορείς να τα στήσεις!»

Αυτά μου είπε ο Βαγγέλης, αλλά κάποια πράγματα πιστεύω ότι παραλήφθηκαν. Τα μοντέλα ήταν θεσπέσια. Όλο αυτό έμοιαζε με ωδή στην ελληνική ομορφιά. Η Μαρία Τσαγκαράκη και η Αγγελίνα Ματαλιωτάκη έδιναν την εντύπωση ότι ήταν οι μούσες για τη δημιουργία ολόκληρης της συλλογής Hellenic Vintage… Είδα σε αυτές συναίσθημα, αληθινά χαμόγελα, καμιά φορά έμοιαζαν με μικρά κορίτσια. Αυτό που μου άρεσε όμως πιο πολύ στη φωτογράφηση ήταν ότι είχε χρώμα! Δεν περιμένεις από γυρίσματα καμπάνιας νυφικών να έχει χρώμα και κίνηση. Το Atelier Zolotas ανέτρεψε αυτή τη θεωρία.

Όταν τα γυρίσματα τελείωσαν και ενώ βρισκόμασταν στο καράβι της επιστροφής στην πόλη έκανα μια τελευταία ερώτηση στο VG. “Πότε είναι το επόμενο;»