Αν κανείς βρεθεί στο backstage μιας επίδειξης, είναι εξαιρετικά πιθανό να μην καταφέρει να καταλάβει με την πρώτη ματιά πώς μπορεί να λειτουργεί αυτό το θέαμα. Μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, καταλαμβάνοντας κάθε γωνία, επιφάνεια ή καθρέφτη. Ωστόσο, αυτό που αρχικά μπορεί να φανεί χαοτικό, είναι στην πραγματικότητα οργανωμένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια, ως αποτέλεσμα πολλών meetings και προσωπικής σκέψης… Οι οδηγίες καταλήγουν να είναι απόλυτα σαφείς, κάθε ένας γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και έτσι η προετοιμασία ξεκινάει!

Αυτό ισχύει για κάθε runway show. Αλλά πριν από ένα πραγματικά σπουδαίο, το αισθάνεσαι στην ατμόσφαιρα της προετοιμασίας… Τα νυφικά της Hellenic Vintage collection ξεκινούν να βγαίνουν από τους σάκους τους, μεταμορφώνοντας το χώρο με τη χαρακτηριστική τους αισθητική. Οργανωμένα σε τμήματα, ανά μοντέλο, είναι έτοιμα να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Είναι γνωστό ότι τα μοντέλα δείχνουν πανέμορφα ακόμα και πριν την ετοιμασία τους, αλλά υπάρχει κάτι μαγικό όταν παρακολουθείς τις γυναίκες να ετοιμάζονται. Τα μαλλιά τους αρχίζουν να σχηματίζουν ελαφριές μπούκλες, τα μάτια και τα χείλια τους τονίζονται… Ξαφνικά ένα μοντέλο που έχει σχεδόν ετοιμαστεί περνάει από δίπλα σου, κάνοντας το κεφάλι σου να γυρίσει υπνωτισμένο. Τα φλας των φωτογράφων αστράφτουν προς το μέρος του, ενώ η συγχρονισμένη προετοιμασία συνεχίζεται στους ίδιους ρυθμούς.

Τα μοντέλα ξεκινούν να φοράνε κοσμήματα και στολίζονται με μικρά αντικείμενα τέχνης στις αποχρώσεις του χρυσού. Τα κοσμήματα της Thallo, είτε σε λιτές γραμμές είτε σκαλισμένα σε χρυσό, είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για τη Hellenic Vintage Collection. Είναι εμπνευσμένα από την ελληνική φύση και το ελληνικό «θέρος» και όπως και τα φορέματα της συλλογής, είναι εντελώς χειροποίητα.

Οι εμφανίσεις των μοντέλων ολοκληρώνονται με τα αριστουργηματικά λουλούδια από το Floral Zantzos. Ο Μάξιμος Ζάντζος θεωρείται περισσότερο καλλιτέχνης, παρά ανθοκόμος. Τα μοντέλα ξεκινούν να φορούν τα στεφάνια του από φυσικά λουλούδια σε έντονα χρώματα και να κρατούν τις πρωτότυπες ανθοδέσμες του στα ίδια χρώματα, τελειοποιώντας το νυφικό look!


Τα μοντέλα μοιάζουν να έχουν μετατραπεί σε πραγματικές νύφες. Χαζεύουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και παίζουν με τις φούστες των νυφικών τους με αυθορμητισμό. Τα φλας των φωτογράφων τραβούν την προσοχή σε διαφορετικά σημεία, αιχμαλωτίζοντας κάθε μικρή λεπτομέρεια.

Λίγο πριν το ξεκίνημα, ο σχεδιαστής VG Zolotas δίνει τις τελικές οδηγίες και ενθαρρύνει τους πάντες να το απολαύσουν! It’s showtime!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Andy Van Rose | ΝΥΦΙΚΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ: Atelier Zolotas
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ: Thallo | ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ & ΜΠΟΥΚΕΤΑ: Floral Zantzos