Η Si Sposa Italia είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για επαγγελματίες παγκοσμίως. Μέρος της Εβδομάδας Μόδας Γάμου, είναι ένα σταθερό ραντεβού στο Μιλάνο στις 19-22 Μαΐου.

Μεγάλα ονόματα και ιστορικοί οίκοι από την παγκόσμια σκηνή που αφορά το γάμο, την τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους, με σκοπό να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν. Η έκθεση αυτή καθορίζει τις νέες τάσεις στο γάμο και γιορτάζεται με σειρά από event, αποκλειστικά runway shows και απονομή βραβείων.Επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν σε μια διοργάνωση διεθνούς ακτινοβολίας.
Κάθε χρόνο βλέπουμε τι είναι νέο, τι είναι κλασικό και τι πρόκειται να καθιερωθεί ως κλασικό. Ανερχόμενοι σχεδιαστές κάνουν το ντεμπούτο τους και εντυπωσιακά περίπτερα στήνονται για να εκθέσουν τις collection κάθε οίκου ή σχεδιαστή.

Στην πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο, οι νέες γαμήλιες collection γίνονται το talk of the town, σε μια υπέροχη γιορτή για την υψηλή ραπτική, τη μόδα και τη δημιουργικότητα.

Το Μάιο του 2015 ο σχεδιαστής του Atelier Zolotas, VG Zololtas, συμμετείχε για δεύτερη φορά ως εκθέτης και η συμμετοχή του αποδείχτηκε αρκετά ένδοξη, αφού κέρδισε το πρώτο βραβείο ως ο «Πρωτοποριακός Σχεδιαστής της Χρονιάς» για τη συλλογή του, Hellenic Vintage.

Η βράβευση αυτή ήταν τεράστια τιμή για το σχεδιαστή, ένα μεγάλο κίνητρο για να ξεπεράσει ακόμα περισσότερο τον εαυτό του και μια μεγάλη επιβράβευση για το τόλμημά του να είναι διαφορετικός και να σχεδιάζει δημιουργίες που δε συμβιβάζονται από καμία πεπατημένη!

Και είναι δεδομένο ότι κάθε σχεδιαστής θέλει να ξεχωρίζει, αλλά σε μεγάλες διοργανώσεις σαν αυτή, μπορεί κανείς να μετρηθεί ανάμεσα στους καλύτερους. Μπορεί να ανακαλύψει τα σημεία της υπεροχής του ή όσα θέλει ακόμα να φτάσει και να γυρίσει στην πατρίδα του, όπου και να είναι αυτή, γεμάτος έμπνευση. Συναντά αγαπημένους φίλους και επιπλέον δημιουργεί ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών, ώστε να είναι σε θέση να ράψει για νύφες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ίδιες αξίες: την αυθεντικότητα και την αγάπη για το χειροποίητο.

Φέτος η Si Sposa Italia κλείνει 40 χρόνια και η διοργάνωση αναμένεται πιο εορταστική από ποτέ. Το επόμενο report μας για τη Si Sposa θα είναι από το Μιλάνο και πραγματικά ανυπομονούμε να βρεθούμε στην υπέροχή του ατμόσφαιρα!