Ποιο είναι το όραμά σας για την εξέλιξη της νυφικής μόδας; 

VG Zolotas: Η επιλογή νυφικού είναι μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία. Είναι πολλά παραπάνω από υφάσματα και δαντέλες. Γίνεσαι μέρος μιας κληρονομιάς, είναι αντικατοπτρισμός μιας ολόκληρης κουλτούρας. Κάθε φόρεμα είναι μια διαφορετική ιστορία. Κάπως έτσι οραματίζομαι την εξέλιξη στο χώρο του νυφικού. Απόλυτα προσωποποιημένο για την κάθε νύφη ξεχωριστά. Σε ένα κόσμο που όλα είναι βιομηχανοποιημένα και παράγονται μαζικά, ονειρεύομαι νυφικά φορέματα που να έχουν δημιουργηθεί στο χέρι, με προσωπικό χαρακτήρα.

Βρίσκετε κοινά μεταξύ της μόδας και των νυφικών τάσεων; Πηγαίνουν χέρι με χέρι ή το ένα προηγείται του άλλου;

VG: Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ μόδας και νυφικών τάσεων, αλλά σίγουρα δεν ταυτίζονται. Ακολουθούν μια κοινή κατεύθυνση, όπως η αγάπη για τη διαφάνεια, αλλά το νυφικό μιας νύφης είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την εκάστοτε μόδα κάθε εποχής. Για μένα είναι μια εντελώς προσωπική υπόθεση που δεν θα πρέπει να καθορίζεται από εφήμερες τάσεις.

Είναι ένα φόρεμα που έχεις ονειρευτεί από μικρό κοριτσάκι, οπότε πρέπει να είναι η δική σου μοναδική έκφραση. Πρέπει να είναι αυθεντικό… Μου αρέσει να το βλέπω σαν ένα συναισθηματικό ρούχο. Είναι ούτως ή άλλως μια συναισθηματική διαδικασία. Δεν πρέπει να ακούς κανέναν για το πώς θα είναι το νυφικό σου. Πρέπει να τολμάς να το εκφράζεις με το δικό σου τρόπο.

Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι οι τάσεις σάς επηρεάζουν στη δημιουργία μιας συλλογής;

VG: Προσωπικά οι τάσεις δεν επηρεάζουν καθόλου τη δημιουργική μου διαδικασία. Αντλώ την έμπνευσή μου από την ελληνικότητα, που έχει αιώνια ακτινοβολία. Στο Atelier ακολουθούμε απλές γραμμές και κεντάμε τα πάντα στο χέρι. Όλα είναι χειροποίητα. Θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθείς την καρδιά σου και το ένστικτό σου –προσωπικά αυτό κάνω πάντα. Επιλέγω την προσωπικότητα που κουβαλά η κληρονομιά μου.

Τι θεωρείτε ότι οι νύφες πρέπει να εξετάζουν κατά την επιλογή ενός οίκου νυφικών;

VG: Κρύβονται τόσα πολλά πίσω από ένα νυφικό… Για μένα κάθε φόρεμα κουβαλάει μια ιστορία. Τα χέρια των ανθρώπων του Atelier έχουν επιμεληθεί προσεκτικά κάθε του λεπτομέρεια… πράγμα τόσο σπάνιο σήμερα. Όταν νιώσεις ένα προσωπικό δέσιμο με το φόρεμα, όλα μπαίνουν στη θέση τους. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για το τέλειο νυφικό. Πρόκειται για εκείνο που αισθάνεσαι πιο προσωπικό.

Ποια είναι η πρόγνωση σας για την ερχόμενη σεζόν; Τι να περιμένουμε να δούμε στις πασαρέλες προσεχώς;

VG: Εμείς αγαπάμε τα boho στοιχεία και τη vintage αισθητική. Φορέματα που δεν μοιάζουν με όσα έχετε δει μέχρι τώρα. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε τα πιο μοναδικά κεντήματα από βελονάκι και τα ψαλίδια μας θα κόψουν πιο τολμηρά από ποτέ. Για τη σεζόν που έρχεται περιμένω νυφικά που έχουν δημιουργηθεί με την προσωπική προσοχή του σχεδιαστή και είναι εξατομικευμένα για κάθε νύφη. Πιστεύω ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο θα μένουν αξέχαστα.

Πώς θεωρείτε ότι η νυφική βιομηχανία προσαρμόζεται στη νέα γενιά των millennials?

VG: Εμπνέομαι απόλυτα από τις νέες γυναίκες. Είναι τολμηρές και με προσωπικότητα, ξέρουν τι θέλουν και δε διστάζουν να το ζητήσουν. Θέλουν την προσωπική προσοχή σου. Και ξέρετε κάτι; Πολλές φορές μπορεί να είναι πιο fashion forward από αρκετούς σχεδιαστές.

Γι’αυτό ακριβώς το λόγο φροντίζουμε να τις ικανοποιούμε απόλυτα και κυρίως να ευχαριστηθούν τη διαδικασία επιλογή νυφικού τους στο έπακρον! Εξάλλου για όλους εμάς αυτή δεν είναι απλά το επάγγελμά μας. Είναι χαρά. Αυτό που συνειδητά επιλέγουμε κάθε μέρα. Είναι αυτό που αγαπάμε.