Όταν τον γνώρισα

Καταγόμαστε από διπλανά χωριά της Λακωνίας, δίπλα στη Μονεμβασιά. Εκεί περνάγαμε τα καλοκαίρια μας από μικροί καθώς και όλες τις διακοπές μας, οπότε μοιραζόμαστε κοινές αναμνήσεις! Με τον καιρό ήρθαμε πιο κοντά…

Η πρόταση γάμου

Ήμασταν ήδη 4 χρόνια μαζί, όταν ο Πάνος πήγε στην Αμερική για να συνεχίσει εκεί τις σπουδές του. Επί της ουσίας δεν υπήρξε επίσημη πρόταση, ήρθε σαν δεδομένο, καθώς φτάνοντας η ώρα του γυρισμού προσπάθησε να με πείσει να κάνουμε μια νέα αρχή στην Αμερική! Από τη μεριά μου, ήθελα να γίνουν όλα με τη σειρά και να μετακινηθούμε μόνο αν προέκυπτε στην πορεία!

Τελικά κατάλαβα ότι στη ζωή όλα σου τα σχέδια μπορεί να ανατραπούν.. Έτσι είδα πιο ξεκάθαρα ότι αυτό που περισσότερο μετρούσε και για τους δύο ήταν το μέλλον μας να είναι κοινό. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε ο γάμος μας! Εκεί βέβαια έγιναν όλα όπως τα είχα στο μυαλό μου! Με τις οικογένειες και τους δικούς μας ανθρώπους!

Η μαγεία στις λεπτομέρειες

Παντρευτήκαμε στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, στη Δαιμονιά Λακωνίας! Τα χρώματα του γάμου ήταν το λευκό, το ροζ και λίγο κόκκινο. Η ανθοδέσμη και ο στολισμός ήταν μια σύνθεση λουλουδιών από φωτογραφίες που μας άρεσαν στα ίδια χρώματα!

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μια εξαιρετικά καλόγουστη διακοσμήτρια, που έκανε τα πάντα πολύ πιο εύκολα για εμένα!

Η λεπτομέρειες που αγάπησα ήταν η ανθοδέσμη μου καθώς και οι λαμπάδες (μανουάλια). Ιδιαίτερες λεπτομέρειες ήταν οι ονειροπαγίδες απο “βελονάκι” ( τις οποίες επιμελήθηκε η μαμά!), το χειροποίητο τραπεζομάντιλο από βελονάκι στο νυφικό μας τραπέζι και ο πίνακας με τα ονόματα μας στην είσοδο, ένα πραγματικά όμορφο διακοσμητικό στοιχείο.

Η καλύτερη απόφαση που πήρα σε σχέση με το γάμο μου.. και η χειρότερη!

Η καλύτερη απόφαση -εκτός από την επιλογή νυφικού στην οποία θα αναφερθώ μετά!- ήταν η επιλογή του χώρου δεξίωσης. Συνδύαζε ωραία ατμόσφαιρα, εξαιρετικά νόστιμο φαγητο και καλό service.

Η χειρότερη απόφαση ως προς την οργάνωση ήταν ότι δεν είχαμε προγραμματίσει να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για τη φωτογράφιση και επειδή όλα βγήκαν εκτός χρόνου εκείνη τη βραδιά, δε δώσαμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό! Το ίδιο συνέβη και με τη φωτογράφιση της επόμενης μέρας, αφού ο φωτογράφος μας ήρθε από μακρυά και δε γινόταν διαφορετικά! Επιπλέον δεν είχαμε κοιμηθεί καθόλου τις τελευταίες τρεις μέρες!!

Αν διάλεγα την αγαπημένη μου στιγμή…

Η στιγμή που συνάντησα τον άντρα μου στην εκκλησία, υπό τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων!

Αν έδινα μια συμβουλή σε μια μέλλουσα νύφη…

Να είναι αποφασιστική! Να ξέρει τι θέλει και τι της αρέσει.

Το δικό μου νυφικό

Ήταν το νυφικό των ονείρων μου!! Το βρήκα στο διαδίκτυο ψάχνοντας κάτι παραδοσιακό αλλά και σύγχρονο! Ήταν πάνω και από τις προσδοκίες μου.. παντρεύει άψογα το παλιό με το καινούργιο! Τα υφάσματα ήταν ποιοτικά, το στυλ διαχρονικό και απόλυτα ξεχωριστό!

Από το Atelier μου έμειναν οι καλύτερες εντυπώσεις. Ποτέ δε φανταζόμουν ότι τον τελευταίο μόλις μήνα πριν το γάμο, θα έχω ένα νυφικό στα μέτρα μου, όπως ακριβώς το ήθελα και με μία και μόνο πρόβα ..πέτυχαν την τελεια εφαρμογη!! Όσο για το προσωπικό ήταν ειλικρινές, με άποψη και ιδιαίτερη καλαισθησία!


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παρακάτω συντελεστές και φίλους, που με τον επαγγελματισμό τους ολοκλήρωσαν όσα φαντάστηκα και ονειρεύτηκα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ: Βασίλης Αδαμόπουλος | VIDEOGRAPHER: Βασίλης Αδαμόπουλος
ΟΙΚΟΣ ΝΥΦΙΚΟΥ: Atelier Zolotas – Ijunia dress | MAKEUP ARTIST: Ανθούλα Τεληγιαννίδου
HAIRSTYLIST: Ηλιάνα Ξαστερούλη | ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ: Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Δαιμονιά Λακωνίας | ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΑΜΟΥ: Κτήμα Τσαφατίνου | ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ: Mille Fiori (Τσαφατίνου)
ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ: Δεληγιάννης, Μολάοι  | ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΑΜΟΥ: Νεραϊδόνερο |
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ: Νεραϊδόνερο |
CATERING: Κτήμα Τσαφατίνου | DJ ΔΕΞΙΩΣΗΣ: Δημήτρης Βρέττος
ΟΡΧΗΣΤΡΑ: Ξέφραγο Αμπέλι | ΒΕΡΕΣ: Athenee