Όταν  τον γνώρισα

Γνωριστήκαμε στο τελευταίο έτος των σπουδών μας σε ένα μικρό μπαράκι στη Πάτρα, το Opal. Ο Παύλος έπαιζε μουσική κι εγώ είχα βγει για ένα ποτό με μία συμφοιτήτρια!


Η πρόταση γάμου

Έγινε την ημέρα των γενεθλίων μου (19/06), αργά το απόγευμα… Μόλις είχα επιστρέψει από τη δουλειά και πίστευα ότι δε θα κάναμε τίποτα το ιδιαίτερο καθώς ο Παύλος θα δούλευε ως αργά. Ξαφνικά μπήκε στο σπίτι, δήθεν για να πάρει κάτι. Ενώ καθόμουν στο καναπέ έβγαλε ένα τριαντάφυλλο ως έκπληξη για τα γενέθλια μου! Εγώ τον φίλησα κι εκείνος επέμενε να το μυρίσω… και τότε γονάτισε!

Όταν κοίταξα πιο προσεκτικά, μέσα στο τριαντάφυλλο υπήρχε ένα μονόπετρο… τότε ήταν που έβαλα τα κλάματα! Εκείνος μου έκανε τη πρόταση στα αγγλικά, λέγοντας “Would you be my wife?”, οπότε ξεκίνησα τα γέλια! Μετά επανήλθε η συγκίνηση και η απάντηση δόθηκε με ένα φιλί!

Παντρευτήκαμε το χειμώνα, στις 17 Δεκεμβρίου. Ο γάμος έγινε στην Αγία Άννα, στην Κόρινθο.

Αν διάλεγα την αγαπημένη μου στιγμή…

Ουσιαστικά ήταν η πιο αστεία! Εν μέσω της ετοιμασίας μου για το γάμο, ο αδερφικός φίλος του γαμπρού, Γιώργος, ο οποίος ήταν και ο οδηγός μου στην εκκλησία, με πήρε τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε ότι η μικρή γέφυρα της Ποσειδωνίας στον ισθμό Κορίνθου θα παρέμενε κλειστή για την επόμενη μία ώρα! Είχα ήδη αργήσει 20 λεπτά και το ξενοδοχείο μου ήταν στο Λουτράκι, οπότε η ψεύτικη είδησή του μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι! Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα γελάω όταν διηγούμαι την πλάκα του!

Η μαγεία στις λεπτομέρειες 

Το στυλ του γάμου μας ήταν vintage, στους τόνους του μπεζ και του λευκού, με λεπτομέρειες από δαντέλα και λεβάντα!

Για τη νυφική ανθοδέσμη και το γαμήλιο στολισμό διαλέξαμε ορτανσίες, λεβάντες, λυσίανθο και πεύκο!

Ιδιαίτερα ξεχώριζε ο στολισμός των τραπεζιών της δεξίωσης. Χρησιμοποιήσαμε κηροπήγια σε διαφορετικά ύψη, καθώς και διακοσμητικά κλουβάκια με κρυφό φωτισμό!

Η καλύτερη απόφαση που πήρα σε σχέση με το γάμο μου.. και η χειρότερη!

Νομίζω πως η επιλογή του χώρου της δεξίωσης και η διακόσμησή του ήταν ανάμεσα στις καλύτερες αποφάσεις που πήραμε!

Αν έδινα μια συμβουλή σε μια μέλλουσα νύφη…

Να μην έχει κανένα άγχος για τελειότητα… απλά να ζήσει την κάθε στιγμή!

Το δικό μου νυφικό 

Το νυφικό ήταν σχεδόν προαποφασισμένο λίγους μήνες πριν, μέσα και μόνο από φωτογραφίες! Με αφορμή το διαγωνισμό του Atelier Zolotas είδα τη συλλογή Hellenic Vintage. Εκεί κατάλαβα την έννοια της μοναδικότητας, του απλού και παράλληλα ιδιαίτερου και κομψού… ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα!

 Ξεχώρισα αυτό που ήθελα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη στο atelier! Από την υποδοχή της Θεοδώρας, έως τις πρόβες με τη Σάρα, τη σύμβουλο γάμου μου, ένιωθα τόσο οικεία, σαν να τις γνώριζα από πριν. Εν τέλει με τη Θεοδώρα μοιραζόμαστε κοινούς γνωστούς, ενώ σπουδάσαμε και στο ίδιο μέρος, οπότε το αίσθημα οικειότητας επιβεβαιώθηκε!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παρακάτω συντελεστές και φίλους, που με τον επαγγελματισμό τους ολοκλήρωσαν όσα φαντάστηκα και ονειρεύτηκα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ: George Magerakis | VIDEOGRAPHER: Periklis Papandreopoulos
ΟΙΚΟΣ ΝΥΦΙΚΟΥ: Atelier Zolotas – Phillys dress | ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΥΦΗΣ: Nak shoes | ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΓΑΜΠΡΟΥ: Hugo boss
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΑΜΠΡΟΥ: Ted baker | MAKEUP ARTIST: Ιωάννα Λεβογιάννη
HAIRSTYLIST: Elena Vasilieva | ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ: Αγία Άννα, Κόρινθος | ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΑΜΟΥ: Castello Hall by Pietris | ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ: Ευχής Έργον, Κόρινθος
ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ: Pietris Catering | ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ: Εγώ & η Βέρα Τάσεβα (Photo Express Mykonos)  | ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ: Χειροποίητες
DJ ΔΕΞΙΩΣΗΣ: Thanos Filippas | CATERING: Pietris Catering
ΒΕΡΕΣ: Diamantis Vasilis workshop, Mykonos | ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ: Rousounelos Mykonos | ΣΤΕΦΑΝΑ: Avgouli My Home, Nauplio
ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΝΥΦΩΝ: Energiers