Όταν  τον γνώρισα

Γνωριστήκαμε στις καλοκαιρινές διακοπές! Έχουμε την τύχη να καταγόμαστε από το ίδιο χωριό, την Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας, τον  Αύγουστο του 2006.

Η πρόταση γάμου

Δεν έγινε ακριβώς πρόταση γάμου. Μετά από κάποιο σημείο, απλά αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το γάμο μας από κοινού! Παντρευτήκαμε Αύγουστο, στην Παναγιά Βλαχερνών στη Λευκάδα.

Η μαγεία στις λεπτομέρειες

Το στυλ του γάμου μας ήταν ένα πάντρεμα ελληνικού και αμερικάνικου vintage του 1940. Κινηθήκαμε στα χρώματα του παλ μπεζ και του εκρού, με στοιχεία λινάτσας και ξύλου. Η ανθοδέσμη μου ήταν σε vintage στυλ, σε αποχρώσεις από σάπιο μήλο και σομόν. Τα βασικά λουλούδια της ήταν τα τριαντάφυλλα και οι ορχιδέες!

Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλές σειρές για τη διακόσμηση. Ήταν κάτι με το οποίο αποφασίσαμε να εμπλακούμε προσωπικά! Όλα ήταν χειροποίητα. Τα προσκλητήρια από λινάτσα, τα στέφανά μας, δεμένα με κορδέλα εκρού-μπεζ, καθώς και πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Τα βάζα ήταν διακοσμημένα με λινάτσα και δαντέλα στα τραπέζια της δεξίωσης, τα ράνερ (επίσης από λινάτσα) ήταν κομμένα στο χέρι. Βαζάκια που περιείχαν άμμο και ρεσό κρέμονταν στο χώρο, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα και ξύλινα καφάσια περιείχαν τις μπομπονιέρες από δαντέλα. Άλλες όμορφες λεπτομέρειες ήταν τα διακοσμητικά κεντητά μαξιλάρια από λινάτσα, και τα σακιά από λινάτσα για το ρύζι. Μια πολύ ατμοσφαρική λεπτομέρεια ήταν οι κρεμαστές φωτογραφίες με φίλτρο σέπια.

Η νύφη έφτασε στην εκκλησία με vintage αυτοκίνητο, αντίκα του 1920, ενώ την ενδυμασία μας που ήταν εξ ολοκλήρου από επιμελεια του Atelier Zolotas. Το νυφικό ήταν από τη συλλογή Hellenic vintage και το κοστούμι από τους Gentlemen Experts by Atelier Zolotas, με ιδιαίτερες λεπτομέρεις τις τιράντες και το ξύλινο παπιγιόν από το Mr. Wood!

Η καλύτερη απόφαση που πήρα σε σχέση με το γάμο μου.. και η χειρότερη!

Πήγαν όλα όπως πάνε στις ταινίες. ΤΕΛΕΙΑ. Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, σε σημείο που σκεφτόμασταν πως έγινε αυτό! Μέχρι και ο κόσμος ήταν συντονισμένος άψογα (κάτι περίεργο για τα Ελληνικά δεδομένα) και παρακολουθούσε σαν να βλέπει ταινία.

Οπότε η καλύτερη ήταν που όλα έγιναν εξ’ ολοκλήρου από εμάς, χωρίς καθόλου συνεργεία. Όλα ήταν χειροποίητα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με αφάνταστα πολλή προσωπική δουλειά και τη βοήθεια από μερικούς φίλους.

Χειρότερη όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρξε!

Αν διάλεγα την αγαπημένη μου στιγμή…

Την ώρα που κατέβηκα από το αυτοκίνητο και αντικρίστηκαν τα βλέμματα μας με το Γιάννη. Α, και φυσικά όλες οι άλλες 🙂 

Αν έδινα μια συμβουλή σε μια μέλλουσα νύφη…

Να έχει συγκεκριμένο concept για το γάμο της, ώστε να μην υπάρχουν ετερόκλιτες πινελιές. Να υπάρχει δηλαδή ένα ενιαίο στυλ από τα στέφανα, μέχρι τα παπούτσια, τις μπομπονιέρες και τα χρώματα της διακόσμησης στο τραπέζι!

Να δώσει τεράστια βάση στο φωτογράφο και υπάρχει concept ακόμα και στον τρόπο που θα απαθανατίσει το γάμου. Είναι αυτό που θα μείνει στο τέλος!

Να μην αφήσει πράγματα για την τελευταία στιγμή. Να τα οργανώσει από πολύ νωρίς. Ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν!

Το δικό μου νυφικό

Το νυφικό μου ήταν αυτό που βλέπεις και δεν ήξερες πόσο το ποθούσες. Ταίριαξε απόλυτα στο concept του γάμου. Άψογο, με κεντητές λεπτομέρειες σε κάθε σημείο και πέρα μα πέρα διαφορετικό, κάτι που κάνει μια νύφη να νιώθει μοναδικά. Ήταν το στοιχείο που έδωσε την κεντρική ιδέα για το πώς να συνθέσουμε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Ένιωσα ότι μπορούσα να το υποστηρίξω τέλεια κάτι που είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Το ότι ράφτηκε πάνω μου φυσικά είναι κάτι αξιοσημείωτο!

Η εντύπωσή μας από το Atelier είναι άψογη. Τα παιδιά μας βοήθησαν πάρα πολύ. Το στυλ άλλωστε τα λέει όλα. Όταν έχεις δημιουργήσει κάτι τόσο διαφορετικό και μοναδικό τότε ήδη ξεχωρίζεις. Ακόμα και αν δεν είναι το στυλ κάποιας, αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσει. Εμείς άλλωστε δεν πηγαίναμε για κάτι τέτοιο. Αλλά νιώθουμε τυχεροί που γνωρίσαμε το VG και που μας έδωσε μια διαφορετική ιδέα για τον γάμο μας! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Νεκτάριο για το απίστευτο styling!


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παρακάτω συντελεστές και φίλους, που με τον επαγγελματισμό τους ολοκλήρωσαν όσα φαντάστηκα και ονειρεύτηκα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ: Εικόνα Studio Λευκάδα | VIDEOGRAPHER: Εικόνα Studio Λευκάδα
ΟΙΚΟΣ ΝΥΦΙΚΟΥ: Atelier Zolotas – Arathea Dress | ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΓΑΜΠΡΟΥ: Gentlemen Experts by Atelier Zolotas
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΑΜΠΡΟΥ: Clarks (brogue style) | HAIRSTYLIST: Βερυκίου Σπυριδούλα | ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ: Παναγία των Βλαχερνών | WEDDING PLANNER: Εμείς | ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ : Azalea Λευκάδα | ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ: Πάνος Κτίστης | ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ: Πάνος Μπουρδάρας | ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΑΜΟΥ: Χειροποίητες, από εμάς | ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ: Χειροποίητες, από εμάς | DJ ΔΕΞΙΩΣΗΣ: DjKtistis (Panos Ktistis) | CATERING: Harama, Plagia |
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΠΑΡΑΓΑΜΠΡΩΝ: Gentlemen Experts by Atelier Zolotas