Όταν τον γνώρισα…

Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών πριν από 9 χρόνια! Ο έρωτας ακολούθησε πολύ γρήγορα!

Η πρόταση γάμου…

Η πρόταση γάμου έγινε στο μέρος που είχαμε δώσει το πρώτο μας φιλί, στη Μαρίνα Ζέας. Παντρευτήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού, στις 29 Ιουλίου. Ο γάμος έγινε στην Κρήτη, στο χωριό μου στη Φαιστό (Σίβας), στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Ξένου!

Η μαγεία στις λεπτομέρειες!

Ο γάμος ήταν εντελώς παραδοσιακός! Στην εκκλησία έφτασα με παραδοσιακή Κρητική ορχήστρα, ενώ οι κοντινοί μας φίλοι από Αθήνα και Κρήτη ήρθαν στα σπίτια μας για να μας ντύσουν, φορώντας παραδοσιακούς μαντηλέδες γύρω απ’το λαιμό! Φυσικά, πριν από το γάμο έγιναν οι καθιερωμένοι πρόγαμοι -ένας από την πλευρά της νύφης και ένας από την πλευρά του γαμπρού, για να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας από την Αθήνα, την Κρήτη (που είναι η δική μου καταγωγή) και το Αγρίνιο (καταγωγή του Νίκου!).

Για το στολισμό της εκκλησίας και του κέντρου επιλέξαμε γήινες αποχρώσεις… Ως προς τα λουλούδια της ανθοδέσμης μου επέλεξα χαμομήλι, γυψοφύλλη, λευκό τριανταφυλλάκι και στάχυ, ενώ για το στολισμό της εκκλησίας πρασινάδα, γυψοφύλλη και σε κάποια σημεία του χώρου άγρια λεβάντα!

Στο χώρο της δεξίωσης, στο κέντρο των τραπεζιών, τοποθετήθηκαν κομμένοι κορμοί δέντρου, και πάνω σε αυτούς γυάλινα κηροπήγια με ευχές και γυάλινα βάζα με στάχυα!

Το τραπέζι εισόδου για το καλωσόρισμα των καλεσμένων ήταν μοναστηριακού τύπου και έφερε τοπικά παραδοσιακά γλυκά και ποτά από την Κρήτη και το Αγρίνιο! Άλλες λεπτομέρειες που εντυπωσίασαν ήταν οι λαμπάδες από θαλασσόξυλα στην εκκλησία και σίγουρα η πύλη από δαντέλα, στολισμένη με λουλούδια, μπροστά από την οποία στεκόμασταν εγώ και ο Νίκος κατά τη διάρκεια του μυστηρίου!

Η καλύτερη απόφαση που πήρα σε σχέση με το γάμο μου.. και η χειρότερη!

Η καλύτερη απόφαση που πήραμε ήταν το να πραγματοποιηθεί ο γάμος στην Κρήτη! Το χωριό ήταν παραθαλάσσιο και όλοι μας οι φίλοι ήρθαν μία βδομάδα νωρίτερα για να το συνδυάσουν με διακοπές! Έτσι κάναμε διακοπές όλοι μαζί, ενώ έζησαν την εμπειρία του παραδοσιακού κρητικού γάμου, οι περισσότεροι για πρώτη φορά!

Δε μπορώ να σκεφτώ κάποια λάθος απόφαση για το γάμο πέραν του ότι δεν κάναμε Day After φωτογράφιση!

Αν διάλεγα την αγαπημένη μου στιγμή…

Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω μόνο μία στιγμή γιατί όλες κουβαλούν κάτι ιδιαίτερο!  Όταν μαζεύτηκαν οι φίλες μου στο σπίτι για να με ντύσουν, η πορεία προς την εκκλησία με τα όργανα, το μυστήριο στο ξωκκλήσι με όλους τους συγγενείς και φίλους, η στιγμή που μπήκαμε στο κέντρο με το παραδοσιακό κρητικό ριζίτικο τραγούδι και τους φίλους μας να χειροκρούν και να πετάνε πυροτεχνήματα… Τέλος, το γλέντι με τα κρητικά και το πάρτυ με το DJ μέχρι τις 8.30 το πρωί, όπου το διαλύσαμε και πήγαμε όλοι μαζί θάλασσα!

Στο ρυθμό του πρώτου μας χορού…

Με τον Νίκο είχαμε αποφασίσει να μη χορέψουμε μόνοι μας στην πίστα!Έτσι, διαλέξαμε ένα παραδοσιακό κρητικό τραγούδι, με σκοπό να σύρουμε το χορό και να ανέβουν όλοι οι φίλοι και συγγενείς να χορέψουν μαζί μας.. όπως ακριβώς έγινε!

Αν έδινα μια συμβουλή σε μια μέλλουσα νύφη…

Να απολαύσει το γάμο της και να επιλέξει ό,τι την κάνει να αισθάνεται άνετα, από το νυφικό μέχρι το ύφος που θα δώσει στις υπόλοιπες λεπτομέρειες!

Το δικό μου νυφικό…

Το νυφικό που διάλεξα ήταν ακριβώς στο στυλ μου, γι αυτό και ένιωθα πολύ άνετα μέσα σ’ αυτό. Ήταν crop-top νυφικό, με μια αέρινη φούστα που μου επέτρεπε να χορεύω! Ταίριαξε ιδανικά στο ύφος ενός γάμου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Κρήτης, όπου κάτι πολύ βαρύ θα ήταν υπερβολή!

Αν και είχα πάει και σε άλλα atelier πριν καταλήξω στο Atelier Zolotas, πουθενά δεν ένιωσα τόσο άνετα όσο εκεί! Όλο το προσωπικό και ιδιαίτερα η Σάρα, που με βοήθησε στην επιλογή του νυφικού, ήταν εξυπηρετικοί και ευγενικοί! Η εμπειρία μου στο Atelier Zolotas ήταν η καλύτερη!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παρακάτω συντελεστές και φίλους, που με τον επαγγελματισμό τους ολοκλήρωσαν όσα φαντάστηκα και ονειρεύτηκα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ: Konstantis Papadakis | VIDEOGRAPHER: Momentus Videography
ΟΙΚΟΣ ΝΥΦΙΚΟΥ: Atelier Zolotas – Theoni Crop Top dress  | ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΥΦΗΣ: Nina New York |
ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΓΑΜΠΡΟΥ:  Hugo Boss | ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΑΜΠΡΟΥ: Base London |
MAKE-UP ARTIST: Argiro Petrougaki | HAIRSTYLIST: Endy Coiffure | ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ: Rania’s creations
ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ: Koumakis | ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ: Rania’s creations | ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΑΜΟΥ: Strofi | CATERING: Strofi | DJ ΔΕΞΙΩΣΗΣ: Konstantinos Dimitrokalis | ΣΤΕΦΑΝΑ: Rania’s creations |
ΒΕΡΕΣ: Seferos | ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΝΥΜΦΩΝ: Monsoon