Όταν τον γνώρισα…

Γνωριστήκαμε όντας φοιτητές στο πανεπιστήμιο, πριν απο 9 χρόνια! Από τότε είμαστε αχώριστοι.

Η πρόταση γάμου…

Νόμιζα ότι πήγαινα σε επαγγελματικό δείπνο, αλλά προς έκπληξη μου τον είδα στο εστιατόριο! Μετά το δείπνο επιστρέψαμε στο σπίτι, όταν ξαφνικά γονάτισε και μου έκανε πρόταση γάμου! Παντρευτήκαμε στο ”Villa Carrara” στην περιοχή Sora (Frosinone), σε ένα κτήμα βουρβωνικού χαρακτήρα.  Το χωριό στο οποίο βρίσκεται είναι κοντά στην πόλη που γεννήθηκα!

Η μαγεία στις λεπτομέρειες!

Το στυλ του γάμου μας ήταν ρομαντικό, λιτό και κομψό! Οι ανοιχτοί χρωματισμοί που χρησιμοποιήσαμε ταίριαζαν απόλυτα με το χρώμα του νυφικού μου.

Ως προς τα λουλούδια της ανθοδέσμης μου, την αποτελούσαν κύριως παχύφυτα. Μου άρεσαν τόσο που τα εντάξαμε και στη μπομπονιέρα, σε ασημένια βάζα που τα περιείχαν. Για τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου επιλέξαμε λευκά λουλούδια.

Από τις πιο χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του γάμου ήταν το τραπέζι που υποδείκνυε τις θέσεις των καλεσμένων μας. Το πλάνο αυτό το αποτελούσαν αρωματικά φυτά, τα οποία στόλισαν και το δικό μας τραπέζι!

Η καλύτερη απόφαση που πήρα σε σχέση με το γάμο μου.. και η χειρότερη!

Δεν θα μπορούσα να διακρίνω κάποια καλύτερη απόφαση ως προς τη διοργάνωση του γάμου μας. Θα έλεγα πως ήταν όσες πήρα ήταν εξαιρετικές! Δεν μετανιώνω για τίποτα. Χειρότερη απόφαση ίσως να ήταν το γεγονός πως προετοίμασα τις προσκλήσεις την τελευταία στιγμή και κάπως έτσι, ξέχασα να καλέσω κάποια άτομα!

Αν διάλεγα την αγαπημένη μου στιγμή…

Δε θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπο του Andrea που με κοίταζε ενώ έμπαινα στην εκκλησία και πλησίαζα προς εκείνον!

Αν έδινα μια συμβουλή σε μια μέλλουσα νύφη…

Αφου επιλέξεις την ημερομηνία και το μέρος, οργάνωσε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες με ηρεμία, καθώς έχεις χρόνο! Ο γάμος πρέπει να είναι για σένα μια γιορτή, όχι αιτία στρες!

Το δικό μου νυφικό…

Απο όλα τα νυφικά που είδα, αυτά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν τα νυφικά Ζolotas, λόγω της ιδιαιτερότητας τους και του συνδυασμού υφασμάτων. Και φυσικά μόλις φόρεσα το νυφικό μου έβαλα τα κλάματα!

Η boutique της Ιταλίας στην οποία ανακάλυψα το Zolotas νυφικό μου, Atelier Emozioni, έκανε κάτι πολύ γλυκό για μένα! Καθώς το ατελιέ βρισκόταν στην πόλη όπου παντρεύτηκα, στη διαδρομή από το σπίτι ως την εκκλησία μου ζήτησαν να κάνω μια παράκαμψη με το αυτοκίνητο και με άφησαν να κόψω την γαμήλια κορδέλα* στο δρόμο έξω απο το μαγαζί. Ήταν πολύ γλυκό εκ μέρους τους!

[*Στην Ιταλία υπάρχει το έθιμο είτε σε θρησκευτικό είτε σε πολιτικό γάμο να κόβει η νύφη τη γαμήλια κορδέλα! Αυτό μπορεί να γίνει είτε πριν το γάμο, δηλαδή τη στιγμή που η νύφη βγαινει απο το σπίτι είτε μετά το γάμο.]

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παρακάτω συντελεστές και φίλους, που με τον επαγγελματισμό τους ολοκλήρωσαν όσα φαντάστηκα και ονειρεύτηκα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ: Antonella Ricciotti |
ΟΙΚΟΣ ΝΥΦΙΚΟΥ: Atelier Zolotas – Doris dress (Custom Made)  | ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΥΦΗΣ: Vicenza |
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΑΜΠΡΟΥ: Hugo boss |
MAKEUP ARTIST: Estetica e Parrucchiera Pieri Sabina | HAIRSTYLIST: Giovanna Di Maura (il tempio della bellezza) |
ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ: Chiesa della Madonna (Villa Carrara) | ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ: Alba Floreale |
ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ: Grandi feste | ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ ΓΑΜΟΥ: Carta Amalfi | ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΑΜΟΥ: Villa Carrara | CATERING: Grandi feste |
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ BOUTIQUE ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: Atelier Emozioni