Κάθε τομέας, είτε μιλάμε για τεχνολογία ή τέχνη, έχει όρια και περιορισμούς. Η υπέρβασή τους κάνει κάποιον πρωτοπόρο. Όμως το να υπερβαίνεις τα όρια δεν είναι καθόλου εύκολο -ειδικά όταν πρόκειται για φυσικούς νόμους.

Ένας φωτογράφος κυνηγά το φως, αποφεύγει το φως και εξαρτάται απόλυτα από το φως. Και όταν καλείσαι να  απαθανατίσεις μια από τις πιο προσωπικές μέρες στη ζωή ενός ανθρώπου, την ημέρα του γάμου του,  μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος ή ένας δύσκολος αντίπαλος.

Και αν το Atelier Zolotas έγινε γνωστό παγκοσμίως δημιουργώντας χειροποίητα νυφικά φορέματα εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση, σπάζοντας τους κανόνες της μαζικής παραγωγής των συμβατικών νυφικών, η Profoto έγινε παγκοσμίως διάσημη για την καινοτομία της στο χώρο της φωτογραφίας.

Αυτή τη φορά, η Profoto παρουσίασε το μικρότερο ασύρματο flash, το profoto B10, που αλλάζει τα δεδομένα ελαχιστοποιώντας τους φωτογραφικούς περιορισμούς του φωτός. Έτσι, σου επιτρέπει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του φωτός με μια μικρή συσκευή.

Όποτε συμβαίνει μια καινοτομία θέλουμε να είμαστε εκεί. Επομένως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη η συνεργασία του Atelier Zolotas με την Profoto στο πλαίσιο μιας πολύ ιδιαίτερης, διεθνούς εκστρατείας. Σε αυτή συμμετείχαν η Frøydis Geithus και ο Havard Nesbo, δυο από τους πολύ λίγους επαγγελματίες στον κόσμο που επιλέχθηκαν για να δοκιμάσουν στην πράξη τις νέες δυνατότητες της Profoto B10.

Το χειροποίητο νυφικό Calypso ταξίδεψε μέχρι τη Νορβηγία και για τρεις μέρες φωτογραφήθηκε στα Νορβηγικά δάση! Ένα διαφορετικό νυφικό που δημιούργησε μια αίσθηση υψηλής ραπτικής και την χαρακτηριστική vintage ατμόσφαιρα, στο άγριο σκηνικό. Όλα πλαισίωσαν τον έρωτα ενός αληθινού ζευγαριού (τίποτα δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς αυτόν!).

Η εμπειρία τους αποτυπώνεται στο video που ακολουθεί!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Frøydis Geithus | ΒΙΝΤΕΟ: Havard Nesbo
MAKE-UP ARTIST: Iselin Solbakken | HAIRSTYLIST: Elise Lillestol
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ: Iselin SolbakkenSteffen Laegreid